Realistische ogen van UV hars

In 2003 begon ik ooit met het zelf ogen maken van Fimo, deze waren vrij simpel en hadden geen diepte. Tegenwoordig zijn er een aantal interessante producten op de markt zoals epoxy giethars en UV hars. Met zo'n heldere hars kun je een echte lens vormen op het oog. Dat geeft heel veel mogelijkheden. Er zijn heel wat gratis online tutorials en YouTube video's te vinden voor het zelf maken van ogen zoals bij Renata Jansen en Barbara England. Bedankt meiden voor het delen van jullie kennis.

In augustus 2014 begon ik te experimenteren met Gedeo Crystal Clear hars. Ik vond het resultaat erg mooi maar het uitharden duurt 24 uur en dat is vrij lang. Als je katten in huis hebt is dat... ehh... niet zo praktisch.
Nu ik UV hars en een UV lamp heb is dat een stuk makkelijker geworden, het uitharden duurt nu nog maar 15 minuten.

Een tutorial maken is altijd erg veel werk, maar hier is hij dan eindelijk. In onderstaande tutorial kun je zien hoe ik op dit moment mijn realistische ogen maak van UV hars, Fimo en Genesis verf. Deze ogen kunnen meegebakken worden in polymeerklei en hebben echt diepte. Helemaal handgemaakt, dus ook geen iris print van papier.

Klik op de plaatjes voor een uitvergroting.